Definitii si Termeni

Vanzator – S.C. FRANTZEK S.R.L., persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Loc. Chiajna,str. Rezervelor, nr. 93, Bl.A, et.2, ap.35,judetul Ilfov, avand numar de ordine in Registrul Comertului J23/17/2017, cod unic de inregistrare fiscala 36888520, cont bancar RO23BREL0002001358860100, deschis la Libra Internet Bank.

Cumparator – persoana fizica care isi face un cont pe site si efectueaza o comanda minima.

Comanda minima –comanda care contine minimum 2 produse prezente pe site. 

Client – persoana fizica care are sau obtine acces la continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre S.C. Frantzek S.R.L. (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre  S.C. Frantzek S.R.L. si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui cont.

Utilizator – orice persoana fizica inregistrata pe site, care, prin finalizarea procesului de creare a contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Nickname – pseudonim prin care un anumit Utilizator/Client/Cumparator poate adauga Continut pe Site. Nickname-ul este asociat informatiilor din site ale Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului sub denumirea de “Nume Utilizator”.

Cont – sectiunea din site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite cumparatorului transmiterea comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator/Utilizator si istoricul cumparaturilor in site (comenzi, facturi fiscale, garantii, etc.).

Site – domeniul www.frantzek.ro si subdomeniile acestuia, proprietatea S.C. Frantzek S.R.L. Utilizarea site-ului www.frantzek.ro (incluzand vizitarea și cumpărarea produselor) implică acceptarea anumitor termeni și condiții de utilizare, parte integranta a contractului între utilizator și Frantzek S.R.L., de aceea, se recomandă citirea cu atenție a paragrafelor următoare.

Vizitarea sau cumpărarea produselor de pe site-ul www.frantzek.ro implică în mod automat, acceptarea acestor termeni și condiții. De asemenea, folosirea oricăror alte servicii curente sau viitoare furnizate de Frantzek S.R.L., implică acceptarea acelorași termeni și condiții.

Comanda – oferta de a contracta, parte a contractului la distanta care urmeaza sa fie incheiat prin mijloace electronice intre vanzator si cumparator prin care cumparatorul transmite vanzatorului, prin intermediul site-ului, intentia sa de a contracta / achizitiona bunuri si servicii de pe site. Vanzatorul poate refuza oferta de a contracta (comanda) daca aceasta nu este ferma si serioasa.

Bunuri si servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre vanzator, cumparatorului ca urmare a contractului incheiat prin mijloace electronice.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de bunuri si/sau servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre vanzator.

Contract – reprezinta contractul la distanta, incheiat intre Vanzator si Cumparator, prin mijloace electronice fara a fi nevoie de prezenta fizica simultana a vanzatorului si a cumparatorului.

Continut - toate informatiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;

-          continutul oricarui e-mail trimis cumparatorilor de catre vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

-          orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al vanzatorului, cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;

-          informatii legate de bunurile si/sau tarifele practicate de vanzator intr-o anumita perioada;

-          informatii legate de bunurile si/sau serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;

-          date referitoare la vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Intrebare – formula de adresare catre alti Utilizatori/Clienti/Cumparatori cu scopul de a obtine informatii despre produsele sau serviciile din pagina respectiva.

Raspuns – informatie scrisa care este transmisa Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului care a adresat o intrebare pesite, pe pagina unui anumit produs. Raspunsul reprezinta o explicatie oferita de vanzator  Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului in cadrul unei discutii.

Document – prezentele Termene si Conditii.

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra bunurilor si serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

Tranzactie electronica – incasarea electronica sau rambursarea electronica a unei sume rezultata din vanzarea unui bun si/sau serviciu de catre Frantzek S.R.L., cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile bunurilor si serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

Documente contractuale

2.1 Prin inregistrarea unei comenzi pe site, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic, e-mail, curierat, posta clasica) prin care vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2 Notificarea primita de catre cumparator, dupa efectuarea comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3 Pentru motive justificate, vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea bunurilor si/sau serviciilor din comanda,urmand a fi anuntatcumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia vanzatorului la efectuarea comenzii si va returna suma achitata.

2.4 Contractul se considera incheiat intre vanzator si cumparator in momentul primirii de catre cumparator,  prin intermediul postei electronice si/sau SMS si/sau telefonic, a notificarii de expediere a comenzii.

2.5 Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre vanzator pe site vor sta la baza contractului, care se va completa cu informatiile din comanda si cu garantia emisa de catre vanzator.

Politica de vanzare Online

3.1 Accesul in vederea efectuarii unei comenzii ii este permis oricarui Client/Cumparator.

Pentru motive justificate Frantzek S.R.L. isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel societatea. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul se poate adresa societatii, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

3.2 Comunicarea cu vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “Contact” din site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

3.3Frantzek S.R.L. poate publica pe site informatii despre bunuri si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

3.4 Toate tarifele aferente bunurilor si/sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.Prin efectuarea unei comenzi pe site-ul www.frantzek.ro vă obligați irevocabil să plătiți contravaloarea produselor comandate. În acest sens vă informăm că, în cadrul procedurii de înregistrare a comenzilor dumneavoastră, puteți fi redirecționați către site-urile colaboratorilor noștri în vederea colectării datelor necesare plății.

3.5 In cazul platilor online vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de moneda nationala(RON). Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai cumparatorul.

3.6 Toate informatiile folosite pentru descrierea bunurilor si/sau a serviciilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.Imaginilestatice / dinamice / prezentari multimedia / etc. publicate pe site sunt conforme cu realitatea, însa uneori nuanțele culorilor produselor pot să difere ușor, ca urmare a procesului de execuție a fotografiilor sau a setărilor monitorului. Utilizatorii www.frantzek.ro vor fi întotdeauna informați dacă un produs este sau nu este în stoc, dacă se poate produce la comandă, în cât timp se va prelucra și în cât timp va ajunge la ei. Aceste informații vor fi transmise prin e-mail sau telefon. Imaginile cu produsele, ofertele, prețurile și concursurile pot fi schimbate în prealabil, fără o notificare specifică. Produsele comercializate prin intermediul www. frantzek.ro, vor fi insoțite în momentul livrării de factură fiscală sau de bon fiscal.

Dreptul de proprietate intelectuala si industriala

4.1 Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe site, sunt proprietatea exclusiva a Frantzek S.R.L., acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

5.2 Clientului/Cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de  Frantzek S.R.L., includerea oricarui continut in afara site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al  Frantzek S.R.L. asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul scris expres al Frantzek S.R.L.

5.3 Orice continut la care Clientul/Cumparatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre  Frantzek S.R.L. si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea Frantzek S.R.L. cu referire la acel continut.

5.4 Clientul/Cumparatorul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile documentului.

5.5 In cazul in care  Frantzek S.R.L. confera Clientului/Cumparatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul/Cumparatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea  Frantzek S.R.L. pentru respectivul Client/Cumparator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

5.6 Niciun continut transmis catre Client/Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din parteaFrantzek S.R.L. si/sau al angajatului/prepusului Frantzek S.R.L. care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

5.7 Este interzisa orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

 

Comanda

6.1 Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea bunurilor si/sau serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un bun si/sau un serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui bun/serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a bunului/serviciului.

6.2 Prin finalizarea comenzii cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii acesteia.

6.3 Prin finalizarea comenzii, cumparatorul consimte ca vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat, in orice situatie in care este necesara contactarea cumparatorului.

6.4. Vanzatorul poate anula comanda efectuata de catre cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

6.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;

6.4.2 invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de  Frantzek S.R.L., in cazul platii online;

6.4.3 datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe site sunt incomplete si/sau incorecte;

6.5 Informații cu privire la caracteristicile produsului sunt disponibile pe paginile produselor de pe site-ul nostru. Din punct de vedere legal, conținutul site-ului nu reprezinta un contract de cumpărare, ci o prezentare a ofertelor noastre. Prin urmare, dacă plasați comanda prin intermediul site-ului, comanda dvs. constituie o ofertă de cumpărare a unui produs listat. Comanda este urmata de acceptarea noastră, conform celor descrise în continuare.

6.6 Comanda poate fi plasată numai prin intermediul site-ului. Pentru a face acest lucru, veți parcurge un proces simplu, la sfârșitul căruia veți confirma comanda apăsând butonul "finalizează comanda". Butonul va indica în mod clar că plasarea comenzii implică obligația dvs. de plată. Înainte de confirmarea comenzii, sunteți întotdeauna informat cu privire la prețul total care trebuie plătit și veți avea întotdeauna posibilitatea de a verifica și eventual de a corecta comanda.

6.7 După plasarea unei comenzi, veți primi un e-mail prin care confirmăm primirea și înregistrarea comenzii dvs. ("Primire Comandă / Confirmare"). Acest lucru nu înseamnă că această comandă a fost acceptată. Astfel cum a fost stabilit mai sus, comanda dvs. constituie o ofertă de cumpărare efectuată de dvs. a unui produs listat pe site. Toate comenzile sunt supuse acceptării de către vanzator. Contractul va fi format numai după acceptarea comenzii cumparatorului. Contractul se va referi doar la acele produse pentru care a fost acceptata comanda plasată, urmând a vă transmite o confirmare de acceptare a comenzii printr-un e-mail prin care va informăm că produsul a fost expediat ("Confirmarea Expedierii"). În cazul în care nu putem onora un contract din cauza stocului insuficient de produse, eroare tehnica ori neconformitati constatate in momentul procesului de expediere, vă vom informa cu privire la aceasta situatie și vom rambursa sumele plătite pentru aceste produse, dacă este cazul, în conformitate cu dispozițiile de rambursare din secțiunea referitoare la drepturile statutare de retragere prevăzute în aceste document, in decurs de cel mult 14 zile de la data la care cumparatorul a comunicat decizia de incetare a contractului.

 

Politica de retur și renuntarea unilaterala a cumparatorului la bunuri si/sau servicii

 

7.1      Cumparatorul are dreptul sa se retraga din contract, respectiv sa returneze un bun sau sa renunțe la un serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare.

Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui bun sau renunțare la un serviciu expiră în termen de 14 zile de la:

– ziua în care cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului bun – în cazul în care cumparatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat;

– ziua în care cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese;

7.2 In cazul in care cumparatorul decide sa se retraga din contract, acesta va putea completa online formularul de retur ce se regaseste la adresa www.frantzek.ro.

7.3 In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din contract in cadrul termenului legal de retragere, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care comanda este achitata, vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii  de catre Cumparator asupra deciziei de retragere din contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

7.3.1 pentru comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;

7.3.2 pentru comenzile achitate cu OP/ramburs/iTransfer/Card bancar-> prin virament bancar;

7.3.3 pentru comenzile achitate prin credit de consum -> anulare/recalculare contract rate.

7.4  Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la inapoiereabunurilor de catre cumparator.

7.5 In cazul in care un bun si/sau serviciu comandat de catre cumparator, nu poate fi livrat de catre vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul cumparatorului contravaloarea achitataonline a bunului si/sau serviciului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt.

Bunuri/Servicii pentru care nu se asigura dreptul de retragere

7.6 Sunt exceptate de la dreptul de retragere din contract următoarele:

7.6.1 furnizarea de bunuri si/sau servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care vanzatorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

7.6.2 furnizarea de bunuri confecţionate după specificaţiile prezentate de cumparator sau personalizate în mod clar;

7.6.3 furnizarea de bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid sau de a se uza prin purtare;

7.6.4 furnizarea de bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de cumparator;

7.6.5 furnizarea de bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

 Politica de confidentialitate

8.1 Frantzek S.R.L.va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizeaza cumparatorul. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul document.

8.2 Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al vanzatorului.

8.3 Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului. Frantzek S.R.L. nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, decat in masura in care legislatia in vigoare prevede aceste lucruri.

8.4 Prin inscrierea in baza de date a  Frantzek S.R.L., Clientul/Cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai  Frantzek S.R.L. furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii in vederea indeplinirii obiectului contractului incheiat intre cumparator si vanzator, precum si de agentii de stat, guvernamentale, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; cat si de alte companii cu care  Frantzek S.R.L. poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a bunurilor si/sau a serviciilor etc.

 

Publicitate

9.1 Newsletterele Frantzek S.R.L. sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de  Frantzek S.R.L. Astfel, sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.

9.2 In momentul in care, clientul isi creaza un cont pe site, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere.

Clientul isi poate modifica optiunea cu privire la acordul datvanzatorului in orice moment:

9.2.1 prin contactarea  Frantzek S.R.L. in acest sens prin orice modalitate (e-mail, telefon, posta, curier, etc).

9.2.2 prin modificarea setarilor din contul de client la sectiunea “Inregistrare/Logare”.

9.2.3 prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la vanzator.

9.3 Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul document.

 

Facturare - Plata

10.1 Preturile bunurilor si serviciilor afisate in cadrul site-ului www.frantzek.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

10.2 Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare comanda. Vanzatorul va emite o factura pentru bunurile si serviciile livrate, obligatia cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

10.3 Vanzatorul va transmite cumparatorului factura aferenta comenzii ce contine bunuri si/sau servicii vandute de Frantzek S.R.L., precum şi pentru orice alte plati aferente comenzii, exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturii in contul cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de cumparator in contul sau.

10.4 Pentru o corecta comunicare a facturii aferente comenzii, cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei comenzi.

10.5 Prin aceasta modalitate de comunicare cumparatorul, accesand contul propriu, va detine o evidenta a facturilor emise de  Frantzek S.R.L., putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.

10.6 Prin trimiterea comenzii, cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre Frantzek S.R.L.  in contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata.

10.7 In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzecisiopt) de ore in cont, te rugam sa ne sesizezi acest aspect pe adresa de mail: sosete@frantzek.ro

10.8 Datele cardului de plata ale Clientului/ Utilizatorului/ Cumparatorului nu vor fi accesibile Frantzek S.R.L.  si nici nu vor fi stocate de catre de Frantzek S.R.L. sau de catre procesatorul de plati integrat in site, ci doar de catre institutia de autorizare a tranzactiei sau o alta entitateautorizata sa presteze servicii de stocare a datelor de identificare a cardului, despre a carei identitate Clientul/ Utilizatorul/ Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor. Entitatea autorizata sa presteze servicii de stocare a datelor de card este LIBRA INTERNET BANK, societate constituita si care functioneaza conform legislatiei din Romania.

10.9 Pentru motive de securitate a tranzactiilor Clientul/ Utilizatorul/ Cumparatorul este sfatuit sa nu ramana logat pe site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).

Livrarea bunurilor

11.1 Vanzatorul se obliga sa livreze bunurile in sistem de curierat door-to-door catre cumparator prin societatea de curierat BOOKURIER.

11.2 Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

11.3 Vanzatorul va efectua livrarea bunurilor si serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.

Garantii

12.1. Toate bunurile comercializate de catre Frantzek S.R.L., beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Bunurile sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

12.2. In cazul bunurilor vandute si livrate de Frantzek S.R.L., certificatele de garantie fie sunt emise direct de producator..

 

Transferul proprietatii bunurilor

Proprietatea asupra bunurilor va fi transferata la momentul notificarii cumparatorului despre livrare catre locatia indicata in comanda.

Raspundere

13.1 Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre vanzator a oricarei din obligatiile sale conform comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea bunurilor si serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

13.2 Prin crearea si utilizarea contului, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul contului sau.

13.3 Prin crearea contului si/sau utilizarea continutului si/sau plasarea comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul site-ului, existenta la data crearii contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii comenzii.

13.4 Ulterior crearii contului utilizarea continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor comerciale sa a versiunilor actualizate ale prezentului document.

13.5 Termenii si Conditiile site-ului pot fi modificati oricand de catre  Frantzek S.R.L., acestia fiind opozabili Clientilor / Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la data afisarii pesite.Acceptarea Termenilor si Conditiilor se confirma prin bifarea checkboxului corespunzator din site si/sau prin trimiterea comenzii si/sau prin efectuarea unei plati online.

Sesizari si reclamatii

Pentru sesizari sau reclamatii legate de bunul si/sau serviciul achizitionat, cumparatorii au la dispozitie formularul de sesizari din cadrul site-ului: www.frantzek.ro sau transmiterea unui e-mail la adresa sosete@frantzek.ro. Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

Forta majora

14. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

14.1.  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

Legea aplicabila – Jurisdictia

Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Frantzek S.R.L.si Clienti / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din jud. Ilfov.